MENGGEMPARKAN..??? Saat ini Telah Beredarnya Product Kecantikan Di Sangka Palsu "!! (" BERHATI~HATILAH ") Terutama Para " LEDIS " Serta Bila yang terima " PRIA " MOHON Berikan Ke-Wanita Di Sekitar Anda..!!! Bila Tak Ingin Seperti Ini... Brikut Penjelasanya :





Islamiqpos = Baiklah utk post kesempatan ini saya inginkan menceritakan sedikit mengenai bahayanya product yg mengandungi bahan kimia yg merosakn kulit.

Baru baru ini kita semuanya dikejutkn dengan berita yg jadi judul paling utama akhbar tentang seorang wanita yang sudah alami muka yg terbakar akibat pemakaian product kosmetik yg dibeli melalui internet. Saat ini telah pon jadi tren kegilaan untuk kaum hawa terutamanya remaja utk beli product kosmetik lewat cara online. Mengikut laporan drpd akhbar itu, ada yg mendakwa kulit mereka seperti terbakar, muka jadi sensetif dan tumbuh ruam yg mencacatkan muka. Mereka sebenarnya telah terperdaya dengan pelbagai 'testimoni pemakai' produk berkenaan.

Keratan akhbar Metro baru baru ini.

Pengguna produk kosmetik dinasihatkan berwaspada dengan product kosmetik yang dipakai kerana kandungannya demikian merbahaya dan dikhuatiri dapat merosakkan kulit dan dapat berikan kesan pada organ dalaman. Kandungan kosmetik seperti bom periode waktu untuk mereka yang suka menggunakanya kerana kebanyakannya mengandungi hydr*quin*ne dan t3trin*in. Penyerapan hydr*quin*ne dalam d4r4h melalui kulit dalam kuantiti yg banyak mengakibatkan sawan, pendengaran berdengung, pertuturan jadi susah di fahami, perasaan mual, lemas dan muntah, kekejangan otot dan sakit kepala.

Kesan luaran juga kulit jadi hitam, terlebih apabila terdedah pada sinar matahari, lebih sensetif dan mudah terluka, kering dan gatal dan menggalakkan kewujudan pigmentasi. Ia mengurangkan perlindungan kulit dari pada pancaran sinar ultaungu dan sinaran matahari berlebihan yg dapat mendedahkan pegguna pada KANKER KULIT.

Demikian halnya kesan sambilan pemakaian tr3tin*in yg dapat mengakibatkan kesan terbakar pada kulit, kulit terkelupas serta kekeringan, jeragat hitam jadi lebih dan kulit jadi sensetif pada sinar ultraungu.

Kecuali dari pada 2 bahan kimia itu, kebnyakan product kosmetik juga mengandungi plumbum dan merkuri

Ini juga yaitu warna krim pemutih beracun yg mengandungi merkuri.. apabila sape-sape ingat dulu waktu dalam kelas bila pegang termometer, cikgu suruh pegang elok-elok, bahaya apabila pecah sebab merkuri tu beracun, merbahaya untuk kita.. tp orang saat ini tidak takut, siap pakai direct lg kat muka... memang jd putih, kulit epid3rm!s dah tidak ada.. memangla xde jerawat, mikrob yg berkunjung juga mati.. T_T.. cuba banding krim korang dgn yg bermerkuri,

Itu sebagian dari merk kosmetik mengandung bahan berbahaya :

Boalishi Lipstik, Kiss Beuty, Miss Beuty, Monaliza Lipstik, Monaliza Series Lipstik, Hans Skin Care Trial, Hans Skin
Cae, Platinum Cream Malam, Meili Freckle Cream, Cosmedic Cream 4 Pagi Sore, Sari Daily Cream for Oily Skin, Sari
Night Cream for Oily Skin, Sari Sabun Muka Lime, Sari Dairy Cream for Normal Skin, Sari Sabun Muka Papaya +Honey, Chanleevi, Ladymate Lipstik, Implora Lipstik, Improla Fashionable Cosmetics Complete Make Up Tas, Stefani Cream Malam, Citra Jelita Ninght Cream, Sulamit Miracolous White Day Cream Passion Serie, QB White Night Cream, Dr Bl Skin Care Cairan Peremajaan Plus, Herbal Healt Special Cream, Protect dan Serve 2 0z, Aubaine Rejuvenating Intensive Serum, Bio-K Sulf Anti Acne Cream.

Jom kita check ciri-cirinya kat sini :

1. Krim melekit.

2. Krim tidak HOMOGEN (tidak menyatu & kasar)

3. Bau kuat logam merkuri namun ada yang memakai perfume kuat untuk menyingkirkan bau logam merkuri itu.

4. Warna umumnya kuning untuk krim siang dan warna putih pearly untuk krim malam (berkilat seperti mutiara) - tetapi tidak semua yang berwarna kuning putih ada merkuri. Cuma yang berkilat sebab merkuri yaitu logam jadi akan terlihat berkilat.

5. Jika dioles-oleskan pada kulit lengan terasa panas dan gatal.

6. Pada penggunaan awal mengakibatkan iritasi pada kulit dan kemerahan jika terserang cahaya matahari.

7. Kulit dapat beralih putih kurun saat singkat (kurang 2 minggu, tergantung pada kandungan kandungan merkuri, makin tinggi makin lebih cepat putih). Apabila product yang sihat, kulit akan cerah (putih normal) namun putih yang terhasil dari product yang ada merkuri yakni putih pucat.

8. Kulit licin dan tidak muncul jerawat, hal sejenis ini karena susunan kulit epidermis telah rosak, kulit dah tidak ada protein & m3l4nin (berperan bikin perlindungan kulit dari radiasi sinaran matahari) juga sudah tidak bertindak, berikan mikrob juga tidak bakal dapat hidup pada kulit yang telah tercemar dengan merkuri. Jerawat dalam kondisi normal yaitu bertindak sebagai sinyal step kandungan protein di dalam kulit. Jika kita lupa nak bersihkan muka, jerawat akan keluar. Tetapi pada kulit yang dah tercemar dengan merkuri, hal sejenis ini tidak berjalan lagi sebab susunan protein kulit telah beralih dan rosak.

9. Pori-pori mengecil & halus. Ini sesungguhnya karena susunan kulit luar muka kita telah nipis & tergores oleh logam merkuri so tampak pori-pori mengecil & halus. Cuba uji dengan keluar di bawah sinaran matahari, apabila kulit rasa terbakar, gatal dibarengi kemerahan, maknanya positif kulit dah rosak. Ini karena kulit muka sudah tidak peroleh perlindungan dari melanin yang berfungsi bikin perlindungan muka kita dari radiasi matahari. Apabila anda manfaat product yang selamat seperti Mary Kay, penggunaan siang hari selalunya memakai pelindung SPF. Bila keluar pada siang hari korang tak rasa iritasi seperti terbakar yang dibarengi rasa gatal.

10. Jika kulit dah tercemar dengan merkuri serta pemakaian dihentikan, akan muncul jerawat kecil-kecil dibarengi rasa gatal. lalu akan nampak bintik-bintik hitam di bawah kulit ataupun rata di muka.
Warna putih pada kulit muka makin lama akan beralih jadi abu-abu lalu kemudian kehitaman

11. Apabila lanjutkan dapat mengakibatkan kanser kulit, kerosakan ginjal & mengakibatkan k3m4ti4n.

12. Dapat melambatkan pertumbuhan, mengakibatkan kecacatan & k3m4ti4n pada J4N!**N.

http :// beautybyfatinhanani. blogspot. co. id/2014/02/selamatkah-produk-kecantikan-yang-anda. html

Tolong di SHARE yaa Supaya Banyak Orang Tau..!!!

Sumber : http://www.mediapopuler95.com/

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to " MENGGEMPARKAN..??? Saat ini Telah Beredarnya Product Kecantikan Di Sangka Palsu "!! (" BERHATI~HATILAH ") Terutama Para " LEDIS " Serta Bila yang terima " PRIA " MOHON Berikan Ke-Wanita Di Sekitar Anda..!!! Bila Tak Ingin Seperti Ini... Brikut Penjelasanya : "

Poskan Komentar